Analistengilde noemt Fugro eerlijk gewaardeerd

De koers van het aandeel Fugro lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, in evenwicht te zijn met de meeste taxaties. Het gros van de analisten noemt het aandeel daarom nu Fugro op dit niveau momenteel prima gewaardeerd. 7 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 13,57 euro. Dit is circa 0,16 procent meer dan de huidige koers van 13,48 euro.

Weinig eenstemmigheid waarderingen Fugro

historische koersen

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 1,52 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het concern 1,5 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fugro in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettoverlies van 6 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 27 cent over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 49,93 te liggen.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,01 cent. Fugro 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 0,07 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de offshore diensten-/distributiesector ligt op een magere 0,5 procent.

Recente koersdoelen rond de 13 euro

KBC Securities, Standard & Poors en ING gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Fugro 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1,09 miljard .

Historische koersen Fugro afgelopen 10 jaar

aandelenanalyse fugro

Het aandeel staat om 17.35 0,66 procent lager op 13,48 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.