Fugro al jaren stevige underperformer in Nederland

De afgelopen jaren leverde het aandeel Fugro de beleggers significante verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een aanzienlijk verlies van 72 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

Rendementen Fugro versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Fugro over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 72 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een verlies van 74 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 11 procent.

Het gemiddelde Nederlandse aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 135 procent. Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Pharming , Kardan en Snowworld .

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 1,52 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 1,5 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Fugro in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettoverlies van 18 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 11 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 106,36 te liggen.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,01 cent. Het dividendrendement van Fugro ligt hiermee op 0,09 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de offshore diensten-/distributiesector ligt op een summiere 1 procent.

Jongste koersdoelen rond de 171 euro

Goldman Sachs , Jefferies & Co. en JP Morgan gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Fugro 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 946,64 miljoen euro.

Historische koersen aandeel Fugro

historische koersen fugro

Het aandeel staat om 11.56 1,15 procent hoger op 11,7 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.