Kinder Morgan in top Amerikaanse dividendaandelen

Fors dividend Kinder Morgan

Beleggers in het aandeel Kinder Morgan kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Kinder Morgan nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,79 cent. Kinder Morgan's dividendrendement ligt dus op 4,51 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen Kinder Morgan

Morgen gaat Kinder Morgan haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 14,08 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 13,71 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Kinder Morgan in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,79 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 90 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 19,46 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Kinder Morgan' momenteel circa 39,05 miljard dollar. Het aandeel Kinder Morgan was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Kinder Morgan 3 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 15 en de 20 dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 17,51 dollar.

Koershistorie Kinder Morgan 2007-2018

aandelenanalyse kindermorgan

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.