Analisten verwachten over 2018 stijgende omzet Xilinx

Morgen komt het Amerikaanse Xilinx met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,85 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 2,54 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Xilinx in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 759 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,96 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25,03 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,44 dollar. Het dividendrendement van Xilinx ligt hiermee op 1,94 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de softwarebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Recentste taxaties rond de 90 dollar

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Needham & Co., Cowen and Company en Robert W. Baird.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Xilinx 's marktkapitalisatie 18,38 miljard dollar. Het aandeel Xilinx was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Xilinx 5 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 62 en de 84 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 288 procent hoger.

Het aandeel sloot vrijdag op 74,1 dollar.

Historische koersen aandeel Xilinx

historische koersen xilinx

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.