Omzetdaling Xilinx aldus consensus analisten

Morgen presenteert het Amerikaanse Xilinx haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het concern uit San Jose over dit jaar komt uit op 3.07 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het concern 3.16 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Xilinx in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 640 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2.62 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op een extreme 54.56 uit.

De consensus van het dividend ligt op 1.52 dollar per aandeel. Xilinx 's dividendrendement komt dus op 1.06 procent uit. Het doorsnee dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 0.2 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 36.29 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 44 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 68 en de 155 dollar.

Historische koersen Xilinx

fundamantele data xilinx

Klikt u hier voor dividend aandeel Xilinx. Het aandeel sloot vrijdag op 142.94 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.