Fugro stevige outperformer in Nederland

Het aandeel Fugro leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke winsten op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een forse koerswinst van 76 procent één van de beste aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel werd de afgelopen 5 jaar ruim 185 procent meer waard. Andere winnaars over de afgelopen 5 jaar zijn BE Semiconductor, AND Int. en Wessanen .

Rendementen Fugro versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Fugro over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Investeerders die het aandeel in 2007 kochten hebben momenteel een fors verlies van 53 procent. Gemeten vanaf 2012 noteert het aandeel op een verlies van 76 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 10 procent.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 1,56 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 1,5 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fugro in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2018 op een nettoverlies van 27 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 39 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -28,41.

Van Fugro worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een nihile 0,5 procent.

Laatste taxaties rond de 15 euro

InsingerGilissen, ABN AMRO en NIBC gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Fugro 's marktkapitalisatie 896,86 miljoen euro. Het aandeel Fugro bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Fugro 6 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 14 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 53 procent lager.

Historische beurskoersen Fugro

fundamenteel onderzoek fugro

Het aandeel sloot vrijdag op 11,08 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.