Societe Generale in Franse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Societe Generale

Beleggers in het aandeel Societe Generale kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Societe Generale nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,26 euro. Het dividendrendement van Societe Generale ligt hiermee op 6,83 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de banken levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Dividendrendementen Societe Generale

De omzet van Societe Generale over dit jaar komt uit op 24,96 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2017 toen het concern 55,68 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Societe Generale in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 3,68 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4,47 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 7,4.

Laatste taxaties rond de 43 euro

Credit Suisse , Goldman Sachs en JP Morgan gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Societe Generale 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 26,33 miljard euro. Het aandeel Societe Generale was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Societe Generale 20 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 32 en de 48 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 25 procent lager.

Om 17.35 stond het aandeel 0,45 procent lager op 33,07 euro.

Historische beurskoersen Societe Generale

beurskoers societegenerale

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.