Analisten bestempelen Franse bank Societe Generale als favoriet

Diverse analisten hebben begin juni de Europese banksector onder de loep genomen en stellen vast dat er in het tweede kwartaal weliswaar sprake is geweest van een verbetering van de markt, maar dat de omzet bij sommige banken nog altijd onder druk staat. Een van de banken die er bij analisten overwegend positief op staat is het Franse Société Générale.

De Zwitserse zakenbank UBS is van mening dat Société Générale mogelijkerwijs het aantal beoogde bankfiliaalsluitingen in Frankrijk op termijn kan verhogen en dat het online bankieren nog verder kan toenemen. Op dit moment lijkt het echter nog te vroeg om hierop te anticiperen.

UBS stelt verder vast dat de marktomgeving voor Europese investeringsbanken in het tweede kwartaal duidelijk is verbeterd maar nog verre van een ideale situatie is. Desondanks houdt UBS voor Société Générale vast aan zijn koopadvies en behoren daarnaast ook Barclays , BNP Paribas en Credit Suisse tot de Europese banken die worden aanbevolen.

Koersdoel verlaagd

Bernstein Research heeft zijn koersdoel voor Société Générale verlaagd van 42,70 euro naar 40 euro en het advies gehandhaafd op ‘market perform’. Analist Johan De Mulder heeft zijn winstverwachtingen verlaagd voor alle Europese banken vanwege de omzetverwachtingen en netto rentebaten.

Deutsche Bank wijst ondertussen op de extra kostenbesparingen die zijn aangekondigd door Société Générale en de verdediging van het dividend. Zij hanteren voor het aandeel een houdadvies met een koersdoel van 37 euro.

Negatieve koersontwikkeling

Ten opzichte van een jaar geleden staat de koers van Société Générale 11.6% lager en ten opzichte van begin dit jaar zelfs 17% lager.

De koers-winstverhouding is op 7,2 relatief laag, terwijl het dividendrendement op 5,6% hoog is.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.