Analistenkorps noemt Xilinx juist geprijsd

De koers van het aandeel Xilinx lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van het aandeel, conform de meeste taxaties te zijn. De meeste analisten noemen het zodoende aandeel Xilinx op dit niveau momenteel eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 8 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 84,5 dollar. Dit is circa 1 procent meer dan de huidige koers van 83,79 dollar.

Koersdoelen voor Xilinx uiteenlopend

fundamantele data

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,98 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 2,54 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Xilinx in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 829 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,24 dollar verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 25,86.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,44 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 1,72 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een summiere 0,5 procent.

Laatste koersdoelen rond de 81 dollar

Deutsche Bank, Barclays en Morgan Stanley gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Xilinx 's beurswaarde 20,78 miljard dollar. Het aandeel Xilinx was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Xilinx 20 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 62 en de 88 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 425 procent hoger.

Historische beurskoersen Xilinx

aandelenanalyse xilinx

Om 17.53 stond het aandeel 3,01 procent hoger op 83,79 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.