Analisten noemen koers Costco Wholesale gelijk aan fair value

Analisten zien nu, mede door het laatste koersverlies van het aandeel, noch opwaarts noch neerwaarts potentieel voor het aandeel Costco Wholesale . Daarom noemt het gros van de analisten het aandeel Costco Wholesale op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 6 analisten geanalyseerd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 229 dollar. Dit is circa 3 procent minder dan de huidige koers van 229,94 dollar.

Veel twijfel waarderingen Costco Wholesale

financiele analyse

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 152,52 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 141,58 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Costco Wholesale in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 3,4 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 7,74 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 29,71.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,33 dollar. Costco Wholesale 's dividendrendement ligt dus op 1,01 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een magere 1 procent.

Laatste taxaties rond de 243 dollar

JP Morgan, RBC Capital Markets en Citigroup gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Costco Wholesale 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 100,53 miljard dollar. Het aandeel Costco Wholesale was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Costco Wholesale maar liefst 36 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 169 en de 245 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 414 procent hoger.

Historische beurskoersen Costco Wholesale

fundamenteel onderzoek costcowholesale

Om 20.01 koerst het aandeel 0,11 procent hoger op 229,94 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.