Analistenkorps noemt McDonalds juist geprijsd

De koers van het aandeel McDonald's lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van het aandeel, conform de meeste taxaties te zijn. De meeste analisten noemen het zodoende aandeel McDonald's op dit niveau momenteel eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 13 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 183,5 dollar. Dit is ruim 0,86 procent meer dan de huidige beurskoers van 184,63 dollar.

Koersdoelen voor McDonald's verspreid

beurskoers

De omzet van McDonald's over dit jaar komt uit op 21,04 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het concern 22,82 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten McDonald's in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 6,07 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 7,75 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 23,82.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4,18 dollar. McDonald's 's dividendrendement is dus 2,26 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de horecasector ligt op een aantrekkelijke 5 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 189 dollar

Barclays , Goldman Sachs en Morgan Stanley gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van McDonald's ' momenteel circa 151,27 miljard dollar. Het aandeel McDonald's bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel McDonald's 12 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 147 en de 189 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 219 procent hoger.

Historische koersen McDonald's afgelopen 10 jaar

fundamenteel onderzoek mcdonalds

Het aandeel sloot dinsdag op 184,63 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.