UBS nu bij één de hoogste dividendrendementen in Zwitserland

Fors dividend UBS

Beleggers in het aandeel UBS kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel UBS tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,7 cent verwacht. UBS's dividendrendement komt hiermee op 5,18 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de banken levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Dividendrendementen UBS

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 29,89 miljard CHF. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 31 miljard CHF bedroeg.

Historische omzetten en resultaten UBS in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 5,13 miljard CHF. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,36 CHF. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 9,93.

Laatste taxaties rond de 18 CHF

De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van Credit Suisse, RBC Capital Markets en Bank of America Merrill Lynch.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt UBS's beurswaarde 50,13 miljard CHF. Het aandeel UBS was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel UBS 27 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 12 en de 20 CHF. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 5 procent hoger.

Om 9.36 staat het aandeel 0,52 procent lager op 13,51 CHF.

Koershistorie UBS 2007-2018

financiele analyse ubs

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.