Analistengilde noemt Carrefour eerlijk gewaardeerd

De koers van het aandeel Carrefour lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, in evenwicht te zijn met de meeste taxaties. Het gros van de analisten noemt het aandeel daarom nu Carrefour op dit niveau momenteel prima gewaardeerd. 11 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de actuele richtprijzen voor het aandeel staat op 17,34 euro. Dit is zo'n 0,69 procent minder dan de huidige koers van 17,27 euro.

Koersdoelen voor Carrefour geconcentreerd

koersgrafieken

De omzet van Carrefour over dit jaar komt uit op 77,06 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het concern 84,92 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Carrefour in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 743 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 96 cent verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 17,99 uit.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,47 cent verwacht. Carrefour's dividendrendement ligt dus op 2,72 procent. Het doorsnee dividendrendement van de supermarkten ligt op een summiere 1 procent.

Laatste taxaties rond de 18 euro

Independent Research, Deutsche Bank en Barclays gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Carrefour's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 13,17 miljard euro. Het aandeel Carrefour was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel Carrefour 7 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 13 en de 20 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 26 procent lager.

Historische beurskoersen Carrefour

koersdata carrefour

Om 18.36 koerst het aandeel 0,72 procent lager op 17,27 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.