Vooral Griekse banken hard afgestraft, 3 jaars rendementen echter extreem hoog

Het zal u niet verbazen dat het vooral de bankensector in Griekenland is dat harde klappen heeft gehad. Gemiddelde verloren de Griekse hoofdaandelen ruim 30 procent terwijl de bankaandelen ruim halveerden.

Vooral de koers van Piraeus Bank verloor met een min van 77 procent enorm. National Bank of Greece verloor ruim 57 procent. De harde koersdalingen zijn enerzijds aangewakkerd door de enorme toestanden rondom de Griekse staatskas maar tevens ook door de verliezen van de Griekse bedrijven zelf. Dit laatste heeft uiteraard weer te maken met de algehele Griekse malaise.

Griekse hoofdfondsen met de grootste 12 maands koersverliezen

Bankengriekenland

Historische rendementen Griekse aandelen

Grieksehistorieaandelen

Enorme koersherstel 3 jaar terug

Te zien is dat het gros van de Griekse aandelen op de langere termijnen (10 en 5 jaar) enorme koersverliezen hebben gemaakt. Het gemiddelde 10-jaarsrendement ligt op -27 procent. Het gemiddelde 5-jaarsrendement ligt op min 3 procent.

3 jaar terug was blijkbaar een enorm goed aankoopmoment voor Griekse aandelen: het gemiddelde rendement voor deze periode ligt op een plus van 68 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.