Siemens lijkt nog niet ontspoord

Analisten zijn het erover eens dat Siemens een zware periode achter de rug heeft. Sommigen van hen zien echter licht aan het einde van de tunnel voor de producent van onder meer hogesnelheidstreinen, terwijl anderen denken dat het Duitse bedrijf nog niet op het goede spoor ziet.

Koersdoel Siemens omhoog

Goldman Sachs heeft zijn koersdoel voor Siemens licht verhoogd met 1 euro tot 106 euro. Analiste Daniela Costa schrijft in een sectorstudie dat Siemens waarschijnlijk een moeilijk kwartaal achter de rug heeft. De groei in China en de Verenigde Staten was in verval, terwijl een ommekeer in Europa nog niet in zicht is.

Volgens de analiste zal dit er waarschijnlijk toe leiden dat het bedrijf op zoek gaat naar fusie- en overnamekandidaten, terwijl aandeelhouders ook meer kapitaal tegemoet mogen zien. Met zicht op hogere dividenden en de inkoop van eigen aandelen is Siemens volgens Goldman Sachs zodoende een aantrekkelijk aandeel. Het advies luidt daarom ‘buy’.

Koersdoel Siemens omlaag

Independent Research heeft zijn koersdoel voor Siemens verlaagd met 5 euro tot 100 euro, maar het advies laten staan op ‘kaufen’. Analist Zafer Rüzgar schrijft in zijn rapport dat hij voor het derde kwartaal van het boekjaar 2014/2015 een zwakkere ontwikkeling voor Siemens verwacht, maar voor het lopende jaar houdt hij wel vast aan zijn verwahtingen.

Siemens gaat zwaar kwartaal tegemoet

Tegenover de gematigd positieve geluiden zijn er ook een aantal analisten die negatief zijn over Siemens.

Siemens zal doel realiseren

Analist Gael de-Bray van Société Générale stelt dat het derde kwartaal voor de divisie Process Industries and Drives van Siemens waarschijnlijk weer moeilijk zal worden, terwijl ook de zaken met betrekking tot de olie- en gasindustrie zwaar zullen. De analist ziet Siemens desondanks op het goede spoor zitten om de beoogde winststijging voor het volledige jaar te realiseren. Het advies luidt daarom ‘buy’ met een koersdoel van 110 euro.

Realiteitszin ontbreekt bij Siemens

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft het advies voor Siemens gehandhaafd op ‘underweight’ met daarbij een koersdoel van 87 euro. De verwachtingen voor de groei van het kaptiaal op eigen kracht is nog altijd hoog, aldus analist Ben Uglow. Dit weerspiegelt niet de harde realiteit van de economische recessie, wat waarschijnlijk voor de tweede helft zal leiden tot neerwaartse druk. Bij warmtekrachtcentrale divisie verwacht analist Uglow geen toename van de marges. Daarnaast zal de tegenwind in de olie- en gassector naar verwachting toenemen.

Analist James Stettler van Barclays stelt dat de energiedivisie alsook de medische tak van Siemens te maken krijgt met langdurige tegenwind. Om deze reden ziet hij, ondanks de zwakke koersontwikkeling, betere investeringen in de sector. Barclays heeft voor Siemens het advies op ‘underweight’ staan met daarbij een koersdoel van 90 euro.

Consensus Siemens

De consensus van Siemens maakt duidelijk dat analisten overwegend positief zijn over het aandeel. Er staan momenteel 4 verkoop, 9 houd- en 13 koopadviezen uit.

Daarbij zien analisten nog voldoende opwaarts koerspotentieel. Met een gemiddeld koersdoel van 98,83 euro bedraagt het verwacht rendement 7,4%

Momenteel staat Siemens op een koers-winstverhouding van 13,3, terwijl het dividendrendement 3,5% bedraagt.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.