Oppenheimer noemt Citigroup en Bank of America ondergewaardeerd

Waar de financiële markten de afgelopen maanden een aantal klappen hebben moeten verwerken, ziet Oppenheimer dat de Amerikaanse economie de positieve trend heeft doorgetrokken. Een van de sectoren die volgens de analisten daarbij erg goedkoop gewaardeerd is zijn de financials. Daarom hebben zij hun advies voor de sector verhoogd naar ‘overweight’, terwijl een aantal grote Amerikaanse banken volgens Oppenheimer extra aandacht verdienen.

Oppenheimer wijst erop dat de Federal Reserve naar verwachting in september zijn rentetarieven zal verhogen, waardoor Amerikaanse obligaties weer meer in trek zullen komen. Zodoende hebben de analisten een paar Amerikaanse banken eruit gepikt die op een koers-winstverhouding staan die lager dan 13 is.

Bank of America

Dit aandeel lijkt het langst op het strafbankje te hebben gezeten volgens Oppenheimer en biedt beleggers een goed instappunt, aangezien de koers-winstverhouding van Bank of America momenteel op 12,3 ligt.

Oppenheimer wijst erop dat Bank of America solide tweedekwartaalcijfers heeft gepresenteerd, die vooral gedreven werden door lagere uitgaven en de absentie van juridische kosten. Sommige analisten denken daarom dat een winst per aandeel van 2 dollar in 2016 niet onhaalbaar is. Daarbij zullen de totale opbrengsten over 2015 waarschijnlijk op jaarbasis stijgen met maar liefst 284%.

Bank of America betaalt een dividendrendement van 1,1% en op een gemiddeld koersdoel van 18,77 dollar zien analisten een opwaarts potentieel van 9,2%.

Citigroup

Ook Citigroup liet volgens Oppenheimer solide tweedekwartaalcijfers zien, terwijl de koersdaling sinds het hoogste niveau op eind juli volgens de analisten een prima instapmoment biedt. Zeker met een mogelijke dividendverhoging in het verschiet. Nu nog biedt het aandeel een dividendrendement van slechts 0,4%.

p>Oppenheimer ziet voor dit aandeel een uitstekend potentieel, mede omdat recente schikkingen volledig zijn gereserveerd door de bank. Daarbij staat Citigroup momenteel op een koers-winstverhouding van 10,7.

Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 63,33 dollar, wat een verwacht rendement oplevert van 13,42%.