Semiconductors zwaar onder druk, Micron op laagste punt in maanden

Analisten vragen zich hardop af hoe ver de koers van Micron Technology nog kan dalen, nu het afgelopen vrijdag het laagste niveau in 52 weken tijd bereikte. De marktvorsers hebben in ieder geval massaal besloten om hun taxaties voor het aandeel bij te stellen en lijken voorzichtiger te zijn geworden over het koerspotentieel.

Alleen al over de afgelopen week zag Micron Technology de koers met bijna 17% dalen. Dit is voor een groot deel het gevolg van een uitverkoop van beleggers op donderdag.

Maar ook in de weken daarvoor zag het aandeel zijn koers dalen en staat deze 58,5% lager ten opzichte van begin dit jaar. Het aandeel staat daarmee op het niveau van 2013, toen het bedrijf zich nog in een groeifase bevond.

Een groot deel van deze koersdaling kan toegeschreven worden aan de lager dan verwachte pc-verkopen. Andere semiconductors hebben hier ook onder geleden. Zo staan de koersen van Intel en SanDisk ten opzichte van begin 2015 ruim 22% en 48% lager.

Analistenwijzigingen

Sommige analisten denken dat Micron na de recente uitverkoop zijn koersbodem heeft bereikt, aangezien nadien een voorzichtig herstel is ingetreden.

De afgelopen dagen hebben verscheidene analisten hun taxaties voor Micron Technology in ieder geval gewijzigd:

 • Robert W Baird heeft zijn advies voor Micron verlaagd van ‘outperform’ naar ‘neutral’, terwijl het koersdoel meer dan gehalveerd is van 36 dollar naar 15 dollar.
 • Merrill Lynch heeft het advies verlaagd van ‘buy’ naar ‘neutral’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 19 dollar.
 • Argus heeft zijn koersdoel verlaagd met 8 dollar tot 26 dollar, maar het advies gehandhaafd op ‘buy’.
 • Cowen heeft zijn ‘outperform-advies’ herhaald, maar het koersdoel verlaagd van 30 dollar naar 28 dollar.
 • Deutsche Bank heeft zijn ‘buy-advies’ herhaald met daarbij een koersdoel van 28 dollar.
 • Piper Jaffray heeft een ‘buy-advies’ uitstaan met een koersdoel van 25 dollar.

  Consensus Micron Technology

  Kijkende naar de consensus wordt bevestigd dat analisten vooralsnog licht positief blijven over het aandeel. Er staan momenteel 2 verkoop-, 3 houdadviezen en 10 koopadviezen.

  Door de sterke koersdaling zien analisten gemiddeld een zeer fors potentieel voor de koers van Micron Technology Het gemiddeld koersdoel van 33,50 dollar levert in ieder geval een verwacht rendement op van 125,3%.

  Recente koersdoelen liggen echter fors onder dit gemiddelde. Deze liggen in een bandbreedte van 28 dollar, wat een verwacht rendement oplevert van 46,9%, tot 15 dollar en deze analisten zien daarmee een miniem opwaarts potentieel.

  Micron staat tot slot op een zeer lage koers-winstverhouding van 4,7.

  Copyright analist.be B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});