Analisten noemen Micron Technology ondergewaardeerd

Micron Technoloy zal binnenkort zijn resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. In aanloop daar naartoe hebben zowel Credit Suisse als Wells Fargo een positief advies over het aandeel afgegeven, dat sinds de laatste kwartaalcijfers flink wat van zijn waarde heeft verloren. Wel zijn de marktvorsers voorzichtiger geworden over het winstpotentieel, omdat de markt waarin Micron opereert nog altijd onder druk staat.

Micron Technoloy zal deze week met zijn resultaten over het fiscale vierde kwartaal van 2015 naar buiten komen. De Amerikaanse chipfabrikant heeft sinds de presentatie van de derdekwartaalcijfers op 25 juni bijna 35% van zijn waarde verloren.

Normaal gesproken is het derde kwartaal een zwakke periode, was de omzet destijds lager dan waar analisten op rekenden. Daarnaast sprak Micron Technoloyde verwachting uit dat het lopende kwartaal te maken zou krijgen met tegenwind door met name de zwakke pc-sector.

De markt verwacht echter dat de pc-verkopen in het tweede kwartaal van 2015 de bodem hebben bereikt en de lancering van Windows 10 eind juni de vraag naar pc’s in de komende maanden zal stimuleren. Micron verwacht dat de groei voor de komende 2-3 jaar zal verbeteren naar een midden tot hoog eencijferig percentage.

Advies verhoogd naar kopen

Wells Fargo heeft het advies voor Micron Technoloy verhoogd van ‘market perform’ naar ‘outperform’. De analisten zien opwaarts potentieel voor de koers, maar wijzen er wel op dat de nog altijd dalende DRAM prijzen geleid hebben tot een verlaging van de verwachtingen voor de omzet en opbrengsten.

Wells Fargo rekent nu op een winst per aandeel over het gehele boekjaar 2015 van 2,31 dollar, waar dat eerder nog 2,38 dollar was. Voor 2016 is deze verwachting verlaagd van 1,35 dollar naar 1,10 dollar per aandeel, terwijl voor 2017 de verwachting is vastgesteld op 1,80 dollar per aandeel.

Versomberde verwachtingen

Credit Suisse heeft voor Micron Technoloy een ‘outperform-advies’ uit staan en verwacht dat het bedrijf over het afgelopen kwartaal een winst per aandeel zal hebben gerealiseerd van 0,28 dollar. Dit is echter ver onder de gemiddelde verwachting van 0,34 dollar per aandeel.

Verder verwacht de Zwitserse zakenbank dat Micron Technoloyvoor het komende kwartaal zijn verwachting zal verlagen van 0,20 dollar per aandeel naar 0,15-0,20 dollar. De markt rekent ondertussen op een winst per aandeel voor het komende kwartaal van 0,44 dollar.

De somberdere houding van Credit Suisse is het gevolg van de DRAM markt, die volgens de analisten nog altijd wordt geplaagd met een zwakke vraag. Voorheen was dit goed voorspelbaar en sprake van een groei van het aanbod.

Credit Suisse besluit echter met een positieve noot door erop te wijzen dat Micron Technoloymomenteel op een gunstige waardering wordt verhandeld.

Consensus Micron Technoloy

Analisten zijn over het algemeen zeer positief over Micron Technoloy. Er staat slechts 1 verkoopadvies uit, tegenover 2 houd- en liefst 12 koopadviezen.

Daarbij zien analisten, ondanks de recent opgelopen koers, nog voldoende opwaarts potentieel voor het aandeel. et een gemiddeld koersdoel van 33,36 dollar wordt er een rendement verwacht van 94,96%. Over de afgelopen 12 maanden bedroeg het rendement -58%.

Micron Technoloystaat tot slot momenteel op een relatief lage koers-winstverhouding van 4,8.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.