Dividend Deutsche Bank nu onzeker

De Duitse degelijkheid lijkt voorlopig ver weg. Nadat Volkswagen schoorvoetend heeft moeten toegeven geknoeid te hebben met zijn auto’s, heeft Deutsche Bank aangekondigd een immense afschrijving te doen. Hiermee is het dividend van het aandeel in gevaar gekomen, al blijven analisten er vooralsnog rustig onder.

Deutsche Bank kondigde op 8 oktober aan dat het voor het lopende kwartaal rekening houdt met een kwartaalverlies van 6,2 miljard dollar, wat het grootste verlies in meer dan tien jaar zou betekenen.

De afschrijving houdt verband met waardeverminderingen op twee grootste divisies van het bedrijf, terwijl er ook geld wordt gereserveerd voor juridische kosten.

Mogelijk dividend geschrapt

Deutsche Bank k heeft vanwege het recordverlies aandeelhouders dan ook gewaarschuwd dat het dividend mogelijk wordt geschrapt. De bank keerde sinds 1957 ieder jaar dividend uit en over heel 2014 ontvingen beleggers nog 0,75 euro per aandeel. Tot nu toe hadden aandeelhouders dit jaar een dividendrendement van 3%.

Wat wellicht nog zwaarder weegt is dat de afschrijvingen wellicht nog niet ten einde zijn. Deutsche Bank heeft aangegeven de meerderheid van zijn voorzieningen ter hoogte van 1,2 miljard euro niet fiscaal aftrekbaar is. Daarnaast heeft de bank gewaarschuwd dat de definitieve bepalingen nog kunnen veranderen.

Later deze maand zal Deutsche Bank naar verwachting zijn nieuwe strategie presenteren, waarmee er teruggekeerd moet worden naar winstgevendheid. Een van de doelstellingen is om de kosten tegen 2020 structureel te hebben verlaagd met 15%.

Consensus Deutsche Bank

De consensus voor Deutsche Bank is vooralsnog positief. Er staan 2 verkoopadviezen uit, tegenover 16 houd- en 10 koopadviezen. Uit recente adviezen die voor het aandeel zijn afgegeven mag wel geconcludeerd wordend at analisten terughoudender zijn geworden.

Desondanks zien de marktvorsers nog voldoende opwaarts potentieel voor de koers van Deutsche Bank . Met een gemiddeld koersdoel van 31,81 euro verwachten zij een rendement van 24%.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.