Jefferies vrezen lagere winsten grote farmaceuten

De winsten van Europese farmaciebedrijven staan onder druk, zo concludeert Jefferies in een recent gepubliceerd rapport. De analisten vrezen dat de derdekwartaalcijfers wel eens een teleurstelling kunnen vormen voor beleggers en hebben daarom hun koersdoelen voor een aantal aandelen neerwaarts bijgesteld.

De Zwitserse farmaciebedrijven Roche en Novartis worden door Jefferies als beste gewaardeerd binnen de sector en de analisten hebben daarom voor beide aandelen een ‘buy-advies’ uitstaan. De koersdoelen zijn echter bijgesteld van 310 en 109 Zwitserse frank naar 295 en 103 Zwitserse frank.

Behoudende opinie

Voor GlaxoSmithkline is het koersdoel op basis van de kwartaalcijfers door Jefferies verlaagd van 1400 pence naar 1350 pence. De analisten vrezen dat het Britse farmaciebedrijf teleurstellende winstcijfers over het derde kwartaal zal publiceren, maar houden vooralsnog vast aan hun ‘hold-advies’.

Ook voor Bayer heeft Jefferies het koersdoel neerwaarts bijgesteld, van 134 euro naar 125 euro, terwijl het advies is blijven staan op ‘hold’.

Sanofi minst aantrekkelijk

Jefferies heeft het koersdoel voor Sanofi verlaagd met 5 euro tot 90 euro, terwijl het advies is blijven staan op ‘hold’. Het Franse bedrijf is in de ogen van de analisten het minst aantrekkelijke Europese aandeel binnen de sector.

Het advies van Jefferies staat redelijk op zich. Slechts 1 analist hanteert momenteel een verkoopadvies voor Sanofi , tegenover 10 houd- en 12 koopadviezen.

Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 100,61 euro, wat een verwacht rendement van 16,9%. Over de afgelopen maanden boekten aandeelhouders nog een koersrendement van 6,4%.

De koers-winstverhouding voor Sanofi bedraagt 23,2, waarbij het dividendrendement op 3,3% staat.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.