Continental krijgt de voorkeur boven Michelin bij Goldman Sachs

Goldman Sachs stelt dat bandenfabrikanten in het komende jaar rugwind zullen hebben dankzij de ontwikkelingen van de grondstoffenprijzen. Mede daarom hebben zij hun verwachtingen voor zowel Michelin als Continental opwaarts bijgesteld, waarbij er een lichte voorkeur uit gaat naar laatstgenoemde bandenfabrikant.

Ebit-verwachting Michelin omhoog

Goldman Sachs heeft zijn koersdoel voor Michelin verhoogd met 3 euro tot 96 euro, maar het advies gehandhaafd op ‘neutral’.

De Amerikaanse zakenbank heeft de opwaartse koersdoelbijstelling doorgevoerd op basis van hogere verwachtingen van de ebit van Michelin tussen 2015 en 2019. De analisten rekenen op een 2% hogere ebit, mede op basis van de gunstige ontwikkeling van de grondstoffenprijzen.

De consensus voor Michelin is licht positief. Er staan momenteel 4 verkoop-, 5 houd- en 8 koopadviezen uit.

Analisten hanteren voor Michelin gemiddeld een koersdoel van 97,68 euro, wat een verwacht rendement genereert van 14%. Beleggers beurden het afgelopen jaar een koersrendement op het aamdeel van 6,3%.

Continental op favorietenlijst

Continental staat bij Goldman Sachs op de ‘Conviction Buy List’ en is daarmee de favoriete bandenleverancier van de analisten. Het bedrijf realiseert dankzij zijn bandenactiviteiten een solide vrije kasstroom, terwijl de groeivooruitzichten er ook goed uit zien.

Momenteel hanteert slechts 1 analist voor Continental een verkoopadvies, terwijl daartegenover 10 houd- en 13 koopadviezen uitstaan. De consensus is daarmee overwegend positief. Analisten zien verder nog voldoende koerspotentieel. Met een gemiddeld koersdoel van 224,92 euro rekenen zij op een rendement in de komende 12 maanden van 8%.

Over het afgelopen jaar realiseerden beleggers in Continental een koersrendement van 39,2%. Het aandeel staat momenteel op een koers-winstverhouding van 16,6, terwijl er een dividendrendement wordt geboden van 1,6%.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.