K+S verrast analisten, koersdoelen blijven echter stabiel

Het Duitse chemieconcern K+S presenteerde onlangs beter dan verwachte resultaten over het afgelopen kwartaal. Vooral de zoutdivisie presteerde sterk, maar de verwachtingen die het bedrijf uitsprak voor de komende periode vielen niet in goede aarde bij analisten. Eerder dit jaar werd K+S nog benaderd door zijn Canadese rivaal Potash Corp voor een overname, maar deze plannen zijn vooralsnog opgeschort en lijken K+S allerminst te deren.

Over de eerste negen maanden van dit jaar zag K+S de inzet op jaarbasis stijgen met 14% tot 3,2 miljard, terwijl de EBITDA in dezelfde periode toenam met 36% tot 406 miljoen euro.

K+S heeft er mede dankzij de recente cijfers vertrouwen in dat over heel 2015 een hogere omzet geboekt zal worden ten opzichte van heel 2014. Daarbij is de verwachting voor de EBTDA echter wel licht naar beneden toe bijgesteld. Waar de raming eerst lag tussen 1,06-1,14 miljard euro, is dit bijgesteld naar 1,06-1,11 miljard euro.

Het bedrijf verwacht daarnaast dat het over 2015 een hoger dividend zal uitkeren ten opzichte van 2014.

Koersdoelverhoging

BNP Paribas heeft zijn koersdoel voor K+S verhoogd met 1 euro tot 25 euro. De Franse zakenbank heeft zijn verwachtingen voor 2015 verhoogd, maar die voor 2016 juist verlaagd vanwege de vooruitzichten voor de zoutdivisie. Daarbij hanteert BNP Paribas een ‘neutral’ advies vanwege contractonderhandelingen met China. Toch verwachten de analisten dat de productieverlaging voor stabiliteit zorgen bij het bedrijf en is het aandeel volgens hen momenteel redelijk gewaardeerd.

Koersdoelverlagingen

Bankhaus Lampe heeft zijn koersdoel voor K+S verlaagd met 10 euro tot 36 euro, waarbij het advies is blijven staan op ‘buy’. Analist Marc Gabriel stelt dat ondanks de winstwaarschuwingen van concurrenten K+S solide cijfers over het derde kwartaal heeft gepresenteerd. Het nieuwe koersdoel weerspiegelt de lagere volumes en prijzen voor zowel de kali- als zoutdivisie.

Bij Independent Research hebben ze het koersdoel voor K+S verlaagd met 2 euro tot 26 euro, waarbij het advies ‘halten’ luidt. Analist Bernhard Weininger stelt dat de zware marktomstandigheden voor kali en magnesium hebben geleid tot een lager dan verwacht omzet. Daarom zijn de winstverwachtingen voor het aandeel voor dit en volgend jaar door de analist verlaagd.

Consensus K+S

De consensus voor het aandeel is licht positief. Momenteel staan er 14 koop-, 9 houd- en 5 verkoopadviezen uit.

Door de diverse koersdoelverlagingen bedraagt het gemiddeld koersdoel nu 28,68 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 22,9% en een redelijke afspiegeling is van de koersdoelen die de afgelopen dagen voor het aandeel zijn afgegeven.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.