Aandeel Fagron fors gedumpt | Forse winsten in sector

Met de harde koersdalingen van het aandeel Fagron vandaag (rond 10.30 verliest het aandeel ruim 33% op 10.07 euro). Beleggers zijn niet blij met het afketsen van een mogelijke overname en de eventuele plannen van een grote aandelenemissie. De handel in het aandeel werd mede door de hoge koersdaling door de FSMA stil gelegd.

Koers aandeel Fagron

Fagronkoers

Relatief hoog dividend geen compensatie

Waar het aandeel sinds de beursgang in 2007 redelijk vlak omhoog ging tot zelfs een enorme piek in juli dit jaar van rond de 43 euro koerst het Fagron nu weer rond haar 2010-2012-niveau. Het relatief hoge dividend dat de afgelopen jaren werd uitgekeerd is daarom maar een klein doekje voor het bloeden voor de beleggers.

Forse winsten in de sector

Fagron

Het de harde koersdalingen is het aandeel over de afgelopen 12 maanden nu het op 6 na slechtste Fagron in haar sector. Het aandeel verloor de afgelopen 12 maanden ruim 52% terwijl de sector een plus boekte van bijna 15%. Over de langere termijn: zowel de afgelopen 3, 5 als 10 jaar zien we dat de sector forse plussen boekte. Wie 10 jaar terug het gemiddelde gezondheidsaandeel kocht boekt nu een winst van ruim 117% exclusief dividenden.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.