Analisten verdeeld over herintreder ABN AMRO

De rentree van oude bekende ABN AMRO is over het algemeen met luid gejuich ontvangen door de markt. Analisten waren vooraf hoopvol dat de koers van het aandeel op termijn richting de 21 euro zal gaan, iets wat na ruim een week tijd al bijna werkelijkheid lijkt te worden. Sommige marktvorsers zijn daarom voorzichtiger geworden over de Nederlandse bank, terwijl anderen van mening blijven dat het aandeel met een forse korting wordt verhandelt.

Advies op kopen gezet

UBS is op 2 december gestart met het volgen van ABN AMROmet een koopadvies, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 23 euro.

De analisten stellen dat zij ABN AMRO significant ondergewaardeerd vinden ten opzichte van sectorgenoten. UBS ziet een korting van 4%, terwijl er juist sprake zou moeten zijn van een premie. Volgens de Zwitserse zakenbank onderschat de markt de kracht van de balans en het vermogen van ABN AMRO om cash te generen.

Advies omlaag

Een dag eerder verlaagde Theodoor Gilissen Bankiers juist het advies voor ABN AMRO naar ‘niet aanbevolen’, nadat het aandeel het koersdoel van de analisten bereikte. Theodoor Gilissen had een koersdoel uitstaan van 19 euro, maar dat is na de circa 12% koersstijging over de afgelopen week al ruim overschreden.

Analist Jos Versteeg stelt dat de gerechtelijke uitspraak op 17 november over de renteswap heeft geleid tot de nodige onzekerheid voor de bank. De analist verwacht daarnaast dat er nog meer rechtszaken zullen volgen in de komende periode.

Koopadvies

KBC Securities is op 26 november reeds gestart met het volgen van ABN AMRO met een koopadvies en een koersdoel van 23 euro.

Volgens de analisten wordt het aandeel verhandelt met een forse korting ten opzichte van onder meer ING. KBC Securities is van mening dat dit het gevolg is van overdreven bezorgdheid bij beleggers over de kapitaalpositie van de bank. De analisten rekenen erop dat de stijgende huizenprijzen in combinatie met het versneld afbouwen van schulden door huishoudens zal resulteren in een beheersbare impact van de Basel IV-eisen.

Tot slot ziet KBC Securities significant koerspotentieel wanneer ABN AMRO zijn merchant bank gaat herstructureren.

Consensus ABN AMRO

Ondanks het negatieve advies dat Theodoor Gilissen nu hanteert is de consensus voor het aandeel nog altijd licht positief. Er staan namelijk 1 houd- en 3 koopadviezen uit.

Gemiddeld hanteren analisten voor het aandeel een koersdoel van 21,30 euro, wat op de huidige koers een verwacht rendement oplevert van 7,3%.

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.