Momenteel zeer fors dividend Sligro

Beleggers in het aandeel Sligro kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Sligro tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,48 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 4,7 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de supermarkten ligt op een nihile 1 procent.

Historische dividendrendementen Sligro

Sligro komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,6 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 2,35 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Sligro in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 80 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,82 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,31 te liggen.

Actuele koersdoelen nabij de 39 euro

De laatste 3 adviezen voor het supermarktconcern zijn afkomstig van KBC Securities, ABN AMRO en Kepler Capital Markets

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Sligro's beurswaarde 1,38 miljard euro. Het aandeel Sligro was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Sligro 10 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 32 en de 41 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 117 procent hoger.

Historische koersen aandeel Sligro

aandelenanalyses sligro

Het aandeel staat om 9.30 2,06 procent lager op 31,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.