Analisten rekenen op beperkt meer omzet Applied Materials

Morgen komt het Amerikaanse Applied Materials als één van de eerste large cap semiconductors met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Het afgelopen jaar behoort het aandeel tot de underperformers van haar sector.

Historische koersen aandeel Applied Materials

Aandeelappliedmaterials

Beperkt meer omzet Applied Materials verwacht

Over het afgelopen boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 9,52 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2014 toen de omzet 9,07 miljard dollar bedroeg. De analisten gaan voor 2015 uit van een nettowinst van 1,42 miljard dollar.

Over dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,16 dollar. De koerswinstverhouding komt hiermee op 13,41 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 41 cent. Het dividendrendement van Applied Materials ligt hiermee op 2,63 procent. Het gemiddelde dividend van de halfgeleiders sector ligt op 1,05 procent.

Het aandeel Applied Materials wordt door 7 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 24,00 dollar. Dit is 54 procent meer dan de huidige koers van 15,56 dollar.

De aandelen First Solar, ASM Int. en Applied Materials krijgen in de sector halfgeleiders de meeste voorkeur. Morgan Stanley, Nomura Securities en RBC Capital Markets gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Waarderingen Applied Materials

Applied Materials's boekwaarde ten opzichte van haar beurskoers staat op 0,41. De halfgeleiders sector noteert momenteel met een CAPE (Shiller PE) van 33.88. Het aandeel noteert momenteel op 15,56 dollar. Dit komt neer op 18 maal het resultaat per aandeel over 2014.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Applied Materials's marktkapitalisatie 19 miljard dollar.

beursgazet.be Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@beursgazet.be

Copyright beursgazet.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. beursgazet.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.