Minder omzet Halliburton door analistengilde verwacht

Halliburton zal aanstaande maandag haar financiele prestaties over het voorbije kwartaal bekend maken. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 23,59 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het concern 24 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Halliburton in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 1,17 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,35 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23,4 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,73 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 2,31 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 2 procent.

Halliburton's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 27,58 miljard . Het aandeel Halliburton was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds april vorig jaar staat het aandeel Halliburton 38 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 25 en de 55 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 68 procent hoger.

Het aandeel sloot woensdag op 31,59 dollar.

Historische koersen Halliburton

financiele analyse halliburton

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.