Apple krijgt hogere taxaties, o.a. van Morgan Stanley

De koers van Apple stond begin deze week ruim 2% hoger na een positief adviesrapport van Morgan Stanley . Tegelijkertijd hebben andere analisten hun visie gegeven over het geheime autoproject waar Apple momenteel aan werkt en waarvan wordt verwacht dat deze over vijf jaar in productie gaat. Ondertussen vinden sommige analisten dat het aandeel ondergewaardeerd is.

Analisten achten de kans groot dat Apple binnen nu en 2021 een elektrisch aangedreven en/of autonoom rijdende auto op de markt zal brengen en naar verluidt 75.000 dollar gaat kosten.

Analist Gene Munster van Piper Jaffray stelt dat ‘Project Titan’ van Apple in 2019 of 2020 zijn auto zal onthullen, maar daarna nog enige tijd op zich zal laten wachten voordat het de weg op gaat.

Koopadvies herhaald

Morgan Stanley verwacht dat de verkopen van de iPhone deze maand op voor liggen, terwijl Apple volgens de analisten ook goed is gepositioneerd om meer tijd van gebruikers te verkrijgen in gebieden als gezondheid, auto’s en thuis dankzij de progressie die wordt geboekt met de ‘Internet of Things’.

Morgan Stanley wijst er nog maar eens op dat Apple het meest waardevolle technologieplatform ter wereld is, met meer dan 1 miljard actieve apparaten. Het advies is door de analisten gehandhaafd op ‘overweight’.

Ondergewaardeerd

Andere analisten stellen dat Apple momenteel koopwaardig is vanwege de onderwaardering van het aandeel. De koers van het aandeel staat ten opzichte van het hoogtepunt dit jaar momenteel circa 20% lager door de vertragende omzetgroei.

Analisten stellen echter dat dit niet zorgwekkend is. De smartphonemarkt is volwassen aan het worden en doordat Apple hier een groot deel van zijn omzet genereert, neemt de totale omzetgroei van het bedrijf af.

Op een koers-winstverhouding van 11,15 is het aandeel echter gunstiger gewaardeerd dan andere technologiebedrijven als Microsoft (38) en Cisco Systems (14), terwijl de groeiverwachtingen voor Apple hoger liggen.

analist.be Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.be

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.