Aandeel Randstad aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Fors dividend Randstad

Beleggers in het aandeel Randstad kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Randstad nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,54 euro. Randstad's dividendrendement ligt dus op 5,16 procent. Het doorsnee dividend van de uitzendbureaus ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen Randstad

Morgen komt het Nederlandse Randstad haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 24,17 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 23,81 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Randstad in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 779 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 4,24 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 11,61.

Jongste koersdoelen rond de 49 euro

Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley en ABN AMRO gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Randstad's beurswaarde 9 miljard euro. Het aandeel Randstad was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds april vorig jaar staat het aandeel Randstad 6 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 36 en de 56 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 216 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel Randstad

fundamenteel onderzoek randstad

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.