Cowen en Longbow eensgezind over Apple

De afgelopen dagen hebben zowel de analisten van Cowen als Longbow Research hun taxaties voor Apple verhoogd. Volgens hen is het ergste achter de rug voor de smartphonefabrikant en zullen de verkopen in de komende periode de markt wel eens positief kunnen gaan verrassen. Afgegeven koersdoelen impliceren daarbij een flink opwaarts potentieel, al zijn er nog wel enkele risico’s.

Apple stond de afgelopen periode vooral in de schijnwerpers door de strijd met de FBI voor het kraken van zijn smartphones. Nu deze strijdbijl voorlopig begraven lijkt te zijn, kijkt de markt weer meer naar de fundamentele waarden van het bedrijf.

Adviesverhogingen

Cowen heeft zijn advies voor Apple verhoogd van ‘market perform’ naar ‘outperform’, waarbij het koersdoel met 10 dollar is verhoogd tot 135 dollar. Volgens analist Timothy Arcuri moet de golf aan neerwaartse bijstellingen voor de iPhone verkopen en winstverwachtingen over zijn, waardoor er nog maar weinig neerwaarts risico voor het aandeel aanwezig is.

Verder wijst Cowen op de potentiële wisseling richting OLED schermen voor de iPhone in 2017, wat een impuls kan zijn voor de verkopen.

Longbow heeft eveneens zijn advies voor Apple onlangs verhoogd van ‘market perform’ naar ‘outperform’ en evenals Cowen het koersdoel verhoogd van 125 dollar naar 135 dollar.

Tegengeluiden

Desondanks zijn er ook tegengeluiden van analisten die waarschuwen voor al teveel hosanna. Zo stelt JP Morgan dat Apple zich wel eens zou kunnen verslikken in zijn tijdspad voor een aantal nieuwe producten die het voor volgend jaar op de markt wil brengen.

Volgens marktkenners wil Apple in 2017 onder meer een iPhone met een gebogen scherm uitbrengen op basis van de OLED techniek, om op deze manier vooral Samsung een weerwoord te bieden. Daarnaast zou Apple bijzondere materialen willen gaan gebruiken voor de productie van dedeze iPhone, maar brengt dit volgens analisten wel direct extra risico’s met zich mee.

Opwaarts potentieel

Cowen en Longbow zijn lang niet de enige zakenbanken die positief zijn over Apple . Er staan momenteel maar liefst 23 koopadviezen uit tegenover 4 houdadviezen, terwijl geen enkele analist momenteel een verkoopadvies voor Apple uit heeft staan.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.