Analisten vinden IMCD koopwaardig

Diverse analisten hebben zich begin april positief uitgelaten over IMCD. De chemicaliëndistributeur biedt volgens hen namelijk een aantrekkelijk instapmoment door onder meer de sterke autonome groei en stabiele kasstroom. Wel zien de analisten ook een paar risico’s voor het aandeel.

Goldman Sachs heeft zijn advies voor IMCD verhoogd van ‘neutraal’ naar ‘kopen’ omdat het aandeel volgens hen aantrekkelijk is gewaardeerd. Momenteel staat het aandeel op een rendement op de vrije kasstroom van 6%, terwijl het bedrijf autonoom met 8-9% groeit. Daarnaast zou volgens de Amerikaanse zakenbank een hogere waardering van het aandeel gerechtvaardigd zijn gezien de overnames die in het verleden zijn gedaan.

Verder wijst Goldman Sachs erop dat het aandeel momenteel 20% lager staat ten opzichte van het hoogste koersniveau over de afgelopen 18 maanden, terwijl de analisten het ook positief vinden dat Bain Capital zijn belang in het bedrijf heeft afgebouwd.

Een risico dat de Amerikaanse zakenbank nog wel ziet voor IMCD is de ontwikkeling van de industriële productie, terwijl de overnamestrategie tegelijkertijd de nodige verwachtingen heeft geschept. Goldman Sachs heeft zijn koersdoel voor het aandeel verlaagd met 1 euro tot 39 euro.

Perspectiefvol bedrijfsmodel

Kepler Cheuvreux stelt in zijn rapport dat IMCD over een aantrekkelijk bedrijfsmodel beschikt waarmee een stabiele en hoge kasstroom wordt gegenereerd en de basis vormt voor het doen van overnames. Daarom is het advies verhoogd van ‘houden’ naar ‘kopen’.

De Franse zakenbank is verder van mening dat er bij het aandeel sprake is van een aantrekkelijk instapmoment, onder meer doorat Bain Capital zijn belang in IMCD heeft afgebouwd. Verder wijzen de analisten op het rendement op de vrije kasstroom van 6%, terwijl de financieringskosten ook zijn teruggebracht. Zodoende heeft Kepler Cheuvreux zijn koersdoel voor IMCD verhoogd met 2 euro tot 37 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.