WDP niet langer op favorietenlijst

Het Belgische WDP is onlangs opgenomen in de AMX -index en wist over het afgelopen jaar een fors hoger netto courant resultaat te realiseren. Sommige analisten zien het aandeel echter niet langer als favoriet aandeel vanwege onder meer een beperkt opwaarts koerspotentieel. Desondanks blijft de markt positief over WDP voor de langere termijn.

WDP heeft sinds 1999 een notering op Euronext Brussels en daar is eind november 2015 een tweede notering aan Euronext Amsterdam bijgekomen. Per 21 maart is het aandeel als eerste logistiek vastgoedbedrijf opgenomen in de AMX - Index . Zelf verwacht WDP dat de verhandelbaarheid en de aandacht voor het aandeel hierdoor alleen maar verder zal toenemen.

Stijging netto courant resultaat

Het vastgoedbedrijf maakte op 17 februari bekend dat over 2015 het netto courant resultaat op jaarbasis is gestegen met 35% tot 90,9 miljoen euro, waarbij het netto courant resultaat per aandeel 22,1% hoger uitkwam op 5 euro. De reële waarde van de vastgoedbeleggingen steeg over 2015 van €1,567 miljard euro tot €1,93 miljard euro.

Mede hierdoor voldeed WDP nu al aan zijn doelstelling voor de groei tussen 2013-2016. Mede daarom heeft het vastgoedbedrijf een nieuw groeiplan opgesteld voor 2016-2020, waarin het hoopt een groei van de portefeuille te realiseren van 2 miljard euro naar 3 miljard euro. Verder wil het vastgoedbedrijf een groei van het netto courant resultaat realiseren van ten minste 25% tot minimaal 6,25 euro per aandeel. Voor 2016 voorziet WDP een stijging van het netto courant resultaat met 4% tot 4,20 euro per aandeel.

Verwijderd van favorietenlijst

KBC Securities heeft WDP op 6 april verwijderd van zijn zogenoemde ‘Dynamic Top Pick’ lijst. Volgens de Belgische zakenbank is er na de recente rally nog maar een beperkt opwaarts koerspotentieel aanwezig.

Recent verlaagde KBC Securities het advies voor WDP al van ‘buy’ naar ‘accumulate’, maar wordt benadrukt dat zij nog altijd positief zijn over het aandeel. KBC Securities rekent erop dat gesteund door goede fundamenten WDP aan zijn beloftes zal blijven voldoen.

WDP is door KBC Securities vervangen door Immobel . Op de favorietenlijst staan veder onder meer de in Nederland genoteerde aandelen GrandVision, NN Group, Randstad , SBM Offshore , BAM , Wessanen en Galapagos .

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.