Analisten blijven positief over Daimler ondanks koersdoelverlagingen

Daimler maakte onlangs goede eerstekwartaalcijfers bekend, waarin het meer auto’s verkocht maar tegelijkertijd ook de winst zag dalen. Dit is voor sommige analisten reden geweest om hun taxaties voor het aandeel neerwaarts bij te stellen, al blijven zij wel overwegen positief over de Duitse autoproducent.

Daimler wist in de eerste drie maanden van dit jaar een recordaantal van 683.900 auto’s te verkopen, een toename van 7% op jaarbasis. Hierbij deed luxemerk Mercedes-Benz het met een toename van de verkopen met 8% tot 496.800 erg goed.

De omzet kwam op jaarbasis 2% hoger uit op 35 miljard euro, waarbij de omzet bij gelijke wisselkoersen 4% hoger zou zijn uitgekomen. De winst viel echter 32% lager uit op 1,4 miljard euro of 1,26 euro per aandeel, wat voor een deel het gevolg is van gemaakte kosten voor de introductie van de nieuwe Mercedes E-Klasse

Voor heel 2016 rekent Daimler erop dat de resultaten een opgaande lijn zullen vertonen en de groei in de tweede helft van het jaar zal versnellen, doordat onder meer luxemodellen met hogere marges een grotere rol zullen spelen. Daimler heeft zijn verwachting herhaald dat er op de middellange termijn een gemiddeld rendement op de omzet voor de autodivisie gerealiseerd zal worden van 9%.

Koersdoelverlagingen

Société Générale heeft zijn koersdoel voor Daimler verlaagd met 2 euro tot 78 euro, maar het advies laten staan op ‘buy’. Het nieuwe koersdoel weerspiegelt de met 6% verlaagde prognose door de analisten voor het bedrijfsresultaat van 2016-2018.

Ook Goldman Sachs heeft zijn koersdoel voor Daimler met 2 euro verlaagd waardoor deze 81 euro bedraagt, terwijl eveneens het advies is blijven staan op ‘buy’. Hoewel het bedrijfsresultaat en vrije kasstroom in het eerste kwartaal lager zijn uitgevallen dan verwacht, wijzen de analisten erop dat Daimler zijn verwachtingen voor 2016 heeft bevestigd. Zodoende heeft Goldman Sachs zijn ebit-verwachtingen voor 2016-2018 verlaagd met 1%.

Samengesteld door Analist redactie i.c.m. Citigate First Financial.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.