LafargeHolcim bij slechtste Zwitserse aandelen

Het aandeel LafargeHolcim leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een aanzienlijke min van 32 procent één van de slechtste aandelen van Zwitserland.

Rendementen LafargeHolcim versus Zwitserse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel LafargeHolcim over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

De beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een magere winst van 3 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 6 procent.

Bij de verliezers in Zwitserland over dezelfde periode zitten Airopack Technology, Aryzta en Zueblin Immobilien.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 27,93 miljard CHF. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 27,47 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten LafargeHolcim in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 2,09 miljard CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,45 CHF verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 15,18.

Fors dividend LafargeHolcim

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,05 CHF. Het dividendrendement van LafargeHolcim ligt hiermee op 3,91 procent. Het gemiddelde dividend van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 52 CHF

De meest recente adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley, Goldman Sachs en UBS.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt LafargeHolcim's marktkapitalisatie 31,28 miljard CHF. Het aandeel LafargeHolcim was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel LafargeHolcim 2 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 39 en de 57 CHF. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 3 procent hoger.

Historische koersen LafargeHolcim voorbije 10 jaar

beurskoers lafargeholcim

Het aandeel sloot dinsdag op 52,38 CHF.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.