Analisten gaan uit van recordjaar voor LafargeHolcim

Fors dividend LafargeHolcim

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel LafargeHolcim tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,85 CHFF verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 3,24 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een relatief royale 2,38 procent.

Dividendrendementen LafargeHolcim

Morgen komt het Zwitserse bedrijf LafargeHolcim met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 27,36 miljard CHFF. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 23,58 miljard CHFF bedroeg.

Historische omzetten en resultaten LafargeHolcim in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,51 miljard CHFF. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2,56 CHFF. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 22,32 te liggen.

Actuele koersdoelen rond de 56 CHFF

Het aandeel LafargeHolcim wordt door 14 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 56,74 CHFF. Dit is circa 2 procent meer dan de huidige koers van 57,15 CHFF.

De laatste 3 adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van Berenberg Deutsche Bank en Sanford C. Bernstein & Co.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt LafargeHolcim's marktkapitalisatie nu 19,55 miljard CHFF.

Het aandeel sloot dinsdag op 57,15 CHFF.

Historische koersen LafargeHolcim

aandelenanalyse lafargeholcim

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.