National Grid nu bij één de hoogste dividendrendementen in Engeland

Beleggers in het aandeel National Grid kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel National Grid nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 47 GBp. National Grid's dividendrendement komt neer op 5,53 procent. Het doorsnee dividend van de energiebedrijven ligt op een prima 2 procent.

Historische dividendrendementen National Grid

Morgen presenteert het Engelse National Grid haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 15,48 miljard GBp. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 15,25 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten National Grid in beeld plus taxaties 2019

beurskoers

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 1,94 miljard GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 57 GBp verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,92 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van National Grid' momenteel circa 2922,49 miljard GBp. Het aandeel National Grid bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel National Grid 7 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 745 en de 895 GBp.

Historische beurskoersen National Grid

beurskoers nationalgrid

Om 10.16 stond het aandeel 1,01 procent lager op 850,3 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.