Analisten noemen Wolters Kluwer noch duur noch goedkoop

De koers van het aandeel Wolters Kluwer lijkt nu, mede door de laatste koersstijgingen van het aandeel, conform de meeste taxaties te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Wolters Kluwer op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 11 analisten getaxeerd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 55,11 euro. Dit is circa 11 procent minder dan de huidige beurskoers van 60,58 euro.

Koersdoelen voor Wolters Kluwer verspreid

koersdata

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 4,54 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 4,26 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wolters Kluwer in beeld plus taxaties 2019

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 733 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,71 euro over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 22,35 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,05 euro. Wolters Kluwer's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1,73 procent. Het doorsnee dividend van de uitgeverijen ligt op een schamele 1 procent.

Actuele koersdoelen nabij de 57 euro

Barclays, Kepler Capital Markets en Deutsche Bank gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Wolters Kluwer's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 17,04 miljard . Het aandeel Wolters Kluwer bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel Wolters Kluwer maar liefst 32 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 46 en de 63 euro.

Historische koersen Wolters Kluwer voorbije 10 jaar

fundamenteel onderzoek wolterskluwer

Het aandeel sloot zondag op 60,58 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.