Analisten gaan uit van superjaar voor Wolters Kluwer

De omzet van het concern uit Alphen Aan Den Rijn over dit jaar komt uit op 5.62 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2022 toen het concern 5.45 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wolters Kluwer in beeld plus taxaties 2023

beurskoers

Wolters Kluwer kantoor Hoevelaken ©

Wolters
Wolters


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1.09 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4.38 euro over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 27.31 uit.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.9 euro verwacht. Wolters Kluwer 's dividendrendement is dus 1.59 procent. Het doorsnee dividendrendement van de uitgeverijen ligt op een aantrekkelijke 4.2 procent.

Recente koersdoelen rond de 125 euro

KBC Securities, Morgan Stanley en Credit Suisse gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 30.88 miljard euro.

Afgelopen donderdag sloot het aandeel op 119.6 euro.

Historische aandelenkoersen Wolters Kluwer

beurskoers wolterskluwer

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.