Aandeel Kvaerner aan kop qua Noorse dividendaandelen

Fors dividend Kvaerner

Beleggers in het aandeel Kvaerner kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Kvaerner nu één van de hoogste dividendrendementen van de Noorse beurs. De consensus van het dividend ligt op 1,07 NOK per aandeel. Kvaerner's dividendrendement komt dus op 7,59 procent uit. Het doorsnee dividend van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een prima 2 procent.

Dividendrendementen Kvaerner

Kvaerner zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. De omzet van Kvaerner over dit jaar komt uit op 8 miljard NOK. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2018 toen het concern 7,22 miljard NOK verdiende.

Historische omzetten en resultaten Kvaerner in beeld plus taxaties 2019

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 198 miljoen NOK. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 76 cent. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 18,54 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Kvaerner's beurswaarde 3,76 miljard NOK. Het aandeel Kvaerner bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Kvaerner 2 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 11 en de 16 NOK.

Het aandeel staat om 13.20 0,43 procent hoger op 14,09 NOK.

Historische koersen Kvaerner 2007-2019

aandeel kvaerner

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.