Extreem dividendrendement Pfeiffer Vacuum

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,45 euro. Pfeiffer Vacuum 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,09 procent. Het gemiddelde dividend van de industriele bedrijven ligt op een schamele 1,30 procent.

Historische dividenden en dividendrendementen Pfeiffer Vacuum

De bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividenden behoorlijke stimulans voor beleggers

De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers. De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een winst van 53 procent.

De uitgekeerde dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 4,4 per jaar behoorlijk te noemen. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een royaal extra rendement van 47 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus op de lange termijn significant te noemen.

Dividendrendementen Pfeiffer Vacuum al jaren fors


Morgen komt het Duitse bedrijf Pfeiffer Vacuum met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 467 miljoen euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 451,52 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pfeiffer Vacuum in beeld plus taxaties 2016

fundamental research

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 47 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,78 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,64 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 100 euro

Het aandeel Pfeiffer Vacuum wordt door 10 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 89,45 euro. Dit is circa 6 procent meer dan de huidige beurskoers van 84,3 euro.

Commerzbank, HSBC en Independent Research gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Het aandeel staat om 10.44 1,15 procent lager op 84,3 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.