Van De Velde op recordjacht aldus analisten, fors dividendrendement

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Van De Velde tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,75 euro. Van De Velde 's dividendrendement komt hiermee op 5,96 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van persoonlijke goederen levert een beperkt dividendrendement van circa 1,58 procent op.

Historische dividendrendementen Van De Velde

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 211 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 208,96 miljoen euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 40 miljoen euro.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,98 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 21,11 te liggen.

Historische omzetten en taxatie Van De Velde

equity research

Laatste koersdoelen rond de 65 euro

Het aandeel Van De Velde wordt door 2 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 68 euro. Dit is circa 8 procent meer dan de huidige beurskoers van 62,9 euro.

DeGroof Petercam, KBC Securities en Petercam gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Om 17.15 staat het aandeel 0,06 procent hoger op 62,9 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.