Bod van Kraft op Unilever afgeslagen

Vanmiddag werd bekend dat het Amerikaanse Kraft Heinz een overnamebod heeft gedaan op Unilever . Kraft Heinz biedt 50 dollar per aandeel, wat neer komt op ruim 48 euro. Unilever heeft in haar eerste reactie het bod direct van tafel geveegd.

Leest u hier meer over het afslaan van het bod van Kraft door Unilever .

Forse dividenden al jaren

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Unilever nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,36 euro. Unilever 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,44 procent. Het gemiddelde dividend van de voedingsbedrijven ligt op een schamele 1,64 procent.

Enorme koerswinsten Unilever

De bovenstaande matrix toont Unilever 's historische rendementen uitgedrukt in de verschillende jaarlijkse instapmomenten tot de jaren in de linker as.

Unilever op alltime high

Aandeelunilever

Het aandeel leverde de afgelopen 10 jaar bijna continu positieve rendementen voor de beleggers. Wie het aandeel 10 jaar terug kocht staat nu op een enorme plus van ruim 94 procent. Dit is natuurlijk gigantisch maar is wel degelijk in lijn met het Europese gemiddelde. Zo staat de Europese voedingssector over de periode 2007-2017 ruim 98 procent in de plus. Dit nog exclusief de uitgekeerde dividendrendementen. Deze enorme koerswinsten maakt de sector absoluut één van de betere aandelensectoren.

De omzet van Unilever over dit jaar komt uit op 55,33 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 52,71 miljard euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 5,8 miljard euro.

Over dit jaar ligt de consensus van Unilever 's resultaat per aandeel op een winst van 2,03 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 19,49 te liggen.

Sector snapshot Unilever

Historische omzetten en taxatie Unilever

historical returns

Laatste taxaties rond de 44 euro

Het aandeel Unilever wordt door 27 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 42,59 euro. Dit is circa 8 procent meer dan de huidige beurskoers van 39,57 euro.

De meest recente adviezen voor het voedingsbedrijf zijn afkomstig van Beleggers Belangen TGB en Baader Bank.

Om 14.45 staat het aandeel 11,2 procent hoger op 39,57 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.