Petrofac dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet, fors dividend

Fors dividend Petrofac

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Petrofac nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 64 GBp. Het dividendrendement ligt zodoende op 7,36 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de offshore diensten-/distributiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2,38 procent op.

Dividendrendementen Petrofac

Petrofac zal morgen haar boeken over het voorbije kwartaal publiceren. De omzet van Petrofac over dit jaar komt uit op 7,76 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 6,84 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Petrofac in beeld plus taxaties 2016

fundmantele data

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 312 miljoen GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 92 GBp over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,45 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Petrofac 's marktkapitalisatie 296,44 miljard GBp.

Om 9.13 staat het aandeel 2,01 procent lager op 869,5 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.