Apple afgelopen 3 maanden beste Dow aandeel

Door de winst van ruim 24 procent is Apple het beste aandeel in de Dow Jones Industrial Average index over de afgelopen 3 maanden. De technologiegigant lijkt daarmee haar franje van superaandeel alweer terug te hebben. Andere winnaars in de Amerikaanse hoofdindex waren o.a. Bank of America , Goldman Sachs en Boeing . Gemiddeld steeg het Dow-aandeel bijna 9 procent de afgelopen 3 maanden.

Beste Dow Jones Industrial Average aandelen afgelopen 3 maanden

Dowjones

De tabel hier onder laat de enorme outperformances van het aandeel Apple (in het rood) zien ten opzichte van de Amerikaanse markt. Wie het aandeel 10 jaar terug kocht staat nu op een winst van ruim 976 procent (gemeten vanaf 1 januari 2007 op een winst van 850 procent). Dit nog exclusief de uitgekeerde dividenden.

Rendementen Apple versus Amerikaanse markt

historische koersen

De omzet van Apple over dit jaar komt uit op 228,03 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 215,64 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2016

historische koersen

De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 47,1 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 8,93 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 15,29 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 2,32 dollar per aandeel. Apple 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,7 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een aantrekkelijke 2,38 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 148 dollar

Het aandeel Apple wordt door 25 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 134,55 dollar. Dit is circa 2 procent minder dan de huidige koers van 136,53 dollar.

Goldman Sachs , Beleggers Belangen en Bank of America Merrill Lynch gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Apple 's marktkapitalisatie nu 761,67 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 136,53 dollar.

Historische beurskoersen Apple

historische koersen apple

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.