Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor AutoZone

Morgen opent het Amerikaanse bedrijf AutoZone haar boeken over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 11,1 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 10,64 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten AutoZone in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 1,32 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 45,54 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 16,09.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de automotive bedrijven ligt op een relatief royale 2,38 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt AutoZone 's marktkapitalisatie 22,47 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 732,75 dollar.

Historische koersen AutoZone

aandelenanalyses autozone

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.