Aandeel Nedap aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Nedap kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Nedap nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. De consensus van het dividend ligt op 4,88 euro per aandeel. Het dividendrendement van Nedap ligt hiermee op 10,89 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de elektronicasector ligt op een magere 1 procent.

Historische dividendrendementen Nedap

Over 2019 komt de omzet volgens de analisten uit op 202 miljoen euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen de omzet 191,4 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Nedap in beeld plus taxaties 2019

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 19 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,97 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 15,08 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 59 euro

De laatste 3 adviezen voor het elektronicabedrijf zijn afkomstig van Berenberg, NIBC en Beleggers Belangen

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nedap's beurswaarde 299,84 miljoen euro. Het aandeel Nedap was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Nedap 3 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 40 en de 54 euro.

Historische koersen Nedap afgelopen 10 jaar

financiele analyse nedap

Om 9.44 staat het aandeel 1,12 procent hoger op 44,8 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.

Klikt u hier voor dividend aandeel Nedap.