BE Semiconductor superaandeel: hoog dividend, beste van NL en omzet alltime high

Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een enorme winst van maar liefst 1078 procent één van de beste aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel werd de afgelopen 10 jaar ruim 22,21 procent meer waard.

Nederland's beste aandelen afgelopen 10 jaar

Aandelen2017

We zien dat het aandeel BE Semiconductor met enorme afstand het beste Nederlandse aandeel over de afgelopen 10 jaar was. De voorsprong op nummer 2 ASML is bijna de helft van het totale rendement. De rendementen hier boven zijn puur de koersrendementen, dus exclusief de dividendrendementen.

Andere goed presterende aandelen in de sector zijn o.a. Soitec, LSI Industries Industries en Advanced Micro Devices . Ook over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in de plus (+0,12 procent).

Winnaars en verliezers halfgeleiders sector

fundamental research

De omzet van BE Semiconductor over dit jaar komt uit op 405,53 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 375,38 miljoen euro bedroeg. De analisten anticiperen voor 2016 op een recordnettowinst van 72 miljoen euro.

Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 1,93 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18,72 uit.

Historische omzetten en taxatie BE Semiconductor

aandelenanalyses

Actuele koersdoelen rond de 30 euro

Het aandeel BE Semiconductor wordt door 6 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de actuele koersdoelen voor het aandeel staat op 31,5 euro. Dit is zo'n 12 procent minder dan de huidige koers van 36,13 euro.

Kepler Capital Markets, Beleggers Belangen en TGB gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel BE Semiconductor nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,43 euro. Het dividendrendement van BE Semiconductor ligt hiermee op 3,96 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een nihile 0,88 procent.

Dividendrendementen BE Semiconductors

Historische beurskoersen BE Semiconductor

historische koersen besemiconductor

Om 13.25 staat het aandeel 1,34 procent lager op 36,13 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.