Carrefour nu bij één de hoogste dividendrendementen in Frankrijk

Fors dividend Carrefour

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Carrefour nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,72 cent. Carrefour 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,16 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de supermarkten ligt op een summiere 0,88 procent.

Dividendrendementen Carrefour

Morgen komt het Franse bedrijf Carrefour met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 76,69 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 85,7 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Carrefour in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,1 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 1,5 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 15,2 uit.

Jongste koersdoelen rond de 28 euro

Het aandeel Carrefour wordt door 16 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 26,54 euro. Dit is circa 17 procent meer dan de huidige koers van 22,8 euro.

De laatste 3 adviezen voor het supermarktconcern zijn afkomstig van Societe Generale Barclays en Beleggers Belangen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Carrefour 's marktkapitalisatie momenteel 16,58 miljard euro.

Het aandeel staat om 10.42 0,75 procent lager op 22,8 euro.

Historische koersen Carrefour voorbije 10 jaar

aandelenanalyse carrefour

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.