CAT Oil slechtste in Europese oliesector

Door het forse rendement over het afgelopen jaar van 8 procent behoort het aandeel tot de top van de olie- en gasbedrijven. De Europese olie- en gasbedrijven staan vanaf begin dit jaar op een verlies van bijna 3 procent. Andere sterk presterende aandelen uit de sector zijn o.a. Magellan Petroleum Corp, Harvest Natural Resources Inc en Legacy Reserves LP.

Relatieve performance CAT Oil in oliesector

koersgrafieken catoil

De sterke performance van het aandeel is voor de lange termijn beleggers in het aandeel helaas maar een doekje voor het bloeden. Beleggers die het aandeel 10 jaar terug kochten staan immers nog steeds op een verlies van ruim 60 procent. De oliesector staat vanaf 10 jaar terug zo'n 21 procent hoger.

Kerncijfers oliesector

koersgrafieken

De omzet van CAT Oil over dit jaar komt uit op 342 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 322,48 miljoen euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 24 miljoen euro.

Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 50 cent verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 17,4.

Historische omzetten en taxatie CAT Oil

koersgrafieken

Laatste taxaties rond de 17 euro

Het aandeel CAT Oil wordt door 0 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Voor het aandeel hebben wij nog geen koersdoelen.

Historische koersen CAT Oil

koersgrafieken catoilOm 17.27 staat het aandeel 1,13 procent lager op 8,7 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.