Heijmans dit jaar sterke outperformer in Europese bouwsector

Het aandeel Heijmans behoort dit jaar tot de best presterende Europese bouwaandelen. De koers van het aandeel uit Rosmalen staat sinds 1 januari ruim 20 procent in de plus op 7,33 euro. De Europese bouwaandelen staan dit jaar ruim 3,5 procent in de plus. Andere sterk presterende aandelen uit de sector zijn o.a. Grupo Empresarial San Jose, Identive Group en Tutor Perini Corp.

Heijmans op langere termijn al jaren underperformer

Het aandeel Heijmans staat echter nog maar op een fractie van haar niveau's jaren terug. Beleggers die het aandeel 10 jaar terug kochten staan immers nog op een groot verlies van maar liefst 94 procent. De Europese bouwaandelen staan circa 16 procent hoger over dezelfde periode.

Kerncijfers Europese bouwsector

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Heijmans nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,38 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 5,26 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een relatief royale 1,72 procent.

Historische dividendrendementen Heijmans

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 1,96 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 1,37 miljard euro bedroeg. Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 17 miljoen euro.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 56 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12,91 te liggen.

Historische omzetten en taxatie Heijmans

historische koersen

Laatste taxaties rond de 10 euro

Het aandeel Heijmans wordt door 7 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 7,3 euro. Dit is circa 1 procent meer dan de huidige koers van 7,23 euro.

NIBC, ING en Beleggers Belangen gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Historische koersen Heijmans voorbije 10 jaar

historische koersen heijmansOm 17.20 staat het aandeel 0,29 procent hoger op 7,23 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.